previous next 57 images


Puma-Vleugel


Gebruik weer een zaagje om de onderdelen voor de vleugel en romp los te snijden. Schuur de tabjes netjes weg. Controleer of de hoeken en gleufjes in de onderdelen schoon zijn (geen bramen, of freesdeeltjes)

We maken nu eerst de wortel ribben, deze zijn opgebouwd uit twee delen zacht triplex en 1 deel hard triplex. Let erop dat je een linker en rechter rib bouwt. Leg weer een stukje huishoud folie op de bouwplank. Speld het achterste deel vast en lijm nu het harde triplex deel met de gleuf.


Als de lijm droog is, kan de rib glad worden geschuurd (aan twee kanten)

Lijm daarna de verdubbeling op de wortelribben. Lijn dit goed uit met de onderliggende rib en laat drogen.

Sorteer de ribben op lengte en maak twee stapeltjes met ribben. zoek ook alvast de hoofdligger.

Plaats de hoofdligger op de bouwplank en steek de ribben op de ligger. Nog niets lijmen. De ribben zouden allemaal netjes moeten passen zodat de bovenkant van iedere rib samenvalt met de ligger. Steek daarna ook de achterligger in de ribben, controleer ook weer of alles netjes gelijk zit en past.

hoofdligger, ribben en achterligger op zijn plek. Niet op de foto, maar nu wel tijd om het plankje voor de aileron servo op zijn plek te zetten.

Bouw de voorlijst op uit twee delen. zie ook volgende foto.

Leg de voorlijst plat op de werkbank, lijm de ligger met gleufjes er op en laat drogen.

Pas de voorligger in de ribben. Controleer weer of alles netjes past en er geen ribben uitsteken.

Leg de vleugel nu plat op de bouwplank, controleer nogmaals of : - alle ribben netjes op de steun tabjes rusten - de liggers gelijkmatig in de ribben vallen Kijk over de vleugel om te zien of deze er recht uit zien. Als dit alles correct is, gebruik dan medium CA om als eerste het servo plankje vast te lijmen, weinig CA is voldoende. Door het servo plankje vast te lijmen wordt de vleugel haaks gezet.

Zet nu de vleugel op de voorlijst, druk zachtjes de ribben naar de voorlijst en lijm met medium CA de ribben aan de voorlijst. Een druppel in de hoekjes is voldoende.

Leg de vleugel weer plat op de werkbank. Gebruik medium CA om de hoofdligger en de ribben te verlijmen. Plaats de lijm aan de voorkant van de ligger.

Lijm ook de achterligger. Blijf tijdens het lijmen goed opletten dat de vleugel vlak blijft. Plaats eventueel wat gewichten op de ribben/liggers om deze goed aangedrukt te houden.

Zaag de 4 8x3 vuren liggers op 70cm af.

Controleer of de boven ligger in de ruimte past. Eventueel kan je de ligger nu al bijna precies op maat maken zodat je straks minder hoeft te schuren.

Gebruik witte houtlijm om de boven ligger op zijn plek te lijmen, plaats wat lijm op de ribben, en op 1 kant van de vuren ligger. Druk daarna de ligger op zijn plek en laat drogen.

Schuur voorzichtig de achterligger glad met de ribben. Kijk uit dat je het profiel van de ribben niet afschuurt.

Achter indekking van 2mm balsa. leg twee plaatjes balsa van 2mm op elkaar en kort ze in tot 720 mm. Bewaar de kleine delen voor de indekking. markeer een gleuf volgens de maatschets Snij de gleuf netjes uit. Bewaar de delen voor de kap-strips voor later. Leg 1 plank apart, die is straks voor de onderkant. Lijm nu de achter indekking op de vleugel. Waarbij de voorkant van de gleuf gelijk valt met de achterkant van de achter-ligger.

Snij twee plankes balsa van 2mm dikte op lengte (720mm), deze worden voor het indekken van de voorlijst gebruikt. Teken op de vuren ligger een lijntje op 3mm vanaf de achterkant. Plaats gewichten op de achterlijst om de vleugel goed recht te houden. Lijm de indekking vanaf die lijn naar voren, gebruik spelden en zet de indekking eerst op de ligger vast. Druk de indekking daarna naar de voorlijst en speld vanuit het midden de indekking aan de voorlijst vast. gebruik zoveel spelden als nodig om dit netjes te laten aansluiten. (op de foto is de indekking van de onderzijde van de vleugel te zien)

ALs de voor- en achterlijst droog zijn, kunnen de spelden eruit. Gebruik vervolgens de restanten 2mm balsa om de vleugelwortel in te dekken. Snij strookjes van +/- 5mm breed balsa 2mm en dek daarmee de ribben af (kapstrips). De kapstrips vallen nu een klein stukje op de hoofdligger waardoor ze goed ondersteund zijn en straks mooi geschuurd kunnen worden. (foto is van onderzijde vleugel)

Snij de overstekende beplanking zo veel mogelijk weg. Zaag ook de uitstekende delen van de neus- , hoofd- en achter ligger zo veel mogelijk weg. Hoeft nog niet helemaal glad te zijn.

Als de bovenindekking droog is, kan de vleugel worden opgepakt. Maak de bouwplank goed schoon en draai de vleugel om. Zaag nu de steun tapjes van de ribben, gladschuren komt later. Zoek uit het plankje hard triplex de aileron ondersteuning (huidige versie heeft een klein hoekje zodat deze niet verkeerd om kan)

Kijk of de aileron steun goed in de daarvoor bedoelde insparring valt. anders klein beetje schuren. als dit past mag deze op zijn plek gelijmd worden.

Snijdt de bovenindekking op maat, dit is voor nu zo'n 2mm achter het uiteinde van de ribben. plaats daarna de steun ligger onder de achterlijst en zet deze vast met wat spelden. Het 'nokje' van de steunligger komt aan de tip, wellicht moet er wat overstekende beplanking worden verwijderd.

Lijm het driehoekje gemarkeerd met 'T' op 1 a 2 mm van de tip-rib. dit driehoekje is straks de zijkant van de aileron.

Lijm het driehoekje gemarkeerd met 'R' aan naast de derde rib (let op dat deze aan de kant van de tip zit) Gebruik wat rest materiaal om tussen rib1 en 2 wat extra steun voor de vleugel bouten te geven.

Schuur de opvulling mooi glad , gelijk met de ribben, maar probeer de ribben zo min mogelijk te schuren.

Herhaal de stappen van het indekken van de vleugel. Begin nu echter met de voorkant van de vleugel. Dus wederom : - lijntje op 3mm, - gewichten op achterzijde vleugel. - lijmen, eerst vastspelden bij ligger, - dan aandrukken op voorlijst en vanuit het midden naar links en rechts vastspelden op de voorlijst. Voor het verlijmen van de achter indekking is het handig als de steuntjes van de hulpligger ingekort worden tot 2mm hoogte. Schuur de achterligger weer gelijk met de ribben. Schuur de achter- boven indekking een kleinbeetje schuin, gelijk met de ribben en verlijm de achter indekking. Daarna kan het middendeel en de kapstrips worden gelijmd. Laat de twee ribben rond het servo plankje nog even zonder kap-strips. Als alles droog is, kan de achterlijst strak gesneden worden, deze is dan zo'n 4mm dik. Probeer de achterlijst zo haaks mogelijk te houden, dus niet rond schuren!!